Respiroguide
“Waarschijnlijk het meest eenvoudige stresshanterings instrument, dat er bestaat” – Kees L. Blase, medisch fysicus, Loosdrecht-Nederland
"The most effective stress relief tool on the market"-dr.David O'Hare, Montreal-Canada

Respiroguide Prois de meest simpele en effectieve adem-begeleider, waarmee u veerkrachtiger bent onder stress. 
Respiroguide Pro is te koop in de App store van Apple om op uw I-Pod of I-phone te zetten (onder de naam Vital-EQ Respiroguide Pro) en in de PlayStore  van Google voor andere smartphones > Respiroguide Pro is geproduceerd door Vital-EQ de internationale tak van het LCS, Landelijk Centrum Stressmanagement.
Respiroguide is gebaseerd op de meest recente research in de neurowetenschappen en stressmanagement, voor u vereenvoudigd tot een doelmatig en gemakkelijk te bedienen instrumentje. De kennis is gebaseerd op de resonantie frequentie van het hart. In de juiste frequentie  brengt u met het ademritme uzelf in hartcoherentie. U traint het Autonome Zenuwstels om makkelijker en vaker in balans te komen.
Meer informatie over Hartcoherentie en Hartritme biofeedback? Klik dan op: www.hartfocus.nl 
Meer dan duizend Respiroguides zijn verkocht over de hele wereld : Frankrijk, Nederland, USA, Canada, Zwitserland, Rusland, Japan, Sri Lanka, Maleisie, Thailand, Israel, Saudi Arabie, Turkije, Brazilie, Zuid Afrika, Australie, Polen, Denemarken,  Zweden, Noorwegen.
Respiroguide Pro
Respiroguide Pro traint de reflexen en daarmee de elasticiteit van uw bloedvatstelsel. Het biedt hulp bij verlaging van de bloeddruk, is effectief bij stress, hoge werkdruk en piekbelasting en geeft concentratie op school, bij studie, bij het nemen van beslissingen en in de muziek- en sportwereld.
 
Hartritme is een dynamische lichaamsfunctie, die op ieder moment varieert. In een Actieve staat (sympathische activiteit) neemt de hartslag toe, in een toestand van Calm, de kalm en ontspannen staat neemt de hartslag af. Hartcoherentie is de Balans staat van het autonome zenuwstelsel, waarin u zich prettig en veilig voelt, los komt van angst, spanning en stress, en tegelijkertijd met een helder hoofd, een wakker lijf en een open hart in de wereld staat.
We kunnen in de staat van hartcoherentie komen door geleide ademhaling. Geleide ademhaling (Respiroguide Pro) kan worden vergeleken met het begeleiden van iemand op een schommel door precies op het goede moment de ander een duwtje te geven. Met de adem geven we het hart als het ware een duwtje.
Iedereen heeft een eigen ademhalingsfrequentie (resonantie frequentie) waarin hartcoherentie optimaal bereikt wordt. Deze ideale resonantie frequentie ligt tussen 0,06 Herz en 0,12 Herz. Respiroguide Pro is uw hulp  bij het vinden van de persoonlijke resonantie frequentie, die afhangt van de lengte en breedte van uw bloedvaten. U kunt instellen op vier verschillende frequenties:
1. Gemiddeld: F6: 6 ademhalingen per minuut = 0,1 Herz
2. Gemiddeld: F5: 5 ademhalingen per minuut = 0,083 Herz
3. Langzaam: F4: 4 ademhalingen per minuut = 0,066 Herz
4. Snel: F7: 7 ademhalingen per minuut = 0,118 Herz
 
Om uw eigen resonantie frequentie te vinden is het belangrijk om alle vier de frequenties te ervaren en waar te nemen:
  • welke het meest een gevoel van balans geeft: wakker en tegelijkertijd ontspannen
  • welke over een langere periode van minstens vijf minuten ook comfortabel blijft
  • welke een maximum amplitude geeft in Heart Rate Variability. Om dit te zien heeft u biofeedback apparatuur nodig, bijvoorbeeld bij een hartcoherentie coach.
Hartcoherentie Coaches kunt u vinden op www.hartfocus.nl (Nederlands) en www.heartintelligence.com/VitalEQ (Europa, Azie).
De Respiroguide Pro is een medisch getest instrument. Meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek laat positieve effecten zien: lagere bloeddruk, betere stresshantering, vermindering van faalangst, verbetering van prestaties, positieve effecten bij ADHD en trauma. Let op: ga niet speciaal diep inademen, dat kan na een tijdje lichtheid in het hoofd of duizeligheid tot gevolg hebben. Focus op de uitademing is het meest effectief en laat het middenrif dan maar de inademing zelf regelen.
 
 *******************************
Start: druk op Play en adem in en uit met het verloop van de geel-oranje bal. Adem in als de bal omhoog gaat, adem uit als deze naar beneden glijdt.
De automatische instelling is een 3 minuten durende oefening. Dat is de tijd, die ervoor nodig is uw stressniveau te verlagen. Onderzoek heeft aangetoond, dat ademen in de resonantie  frequentie van 4 tot 7 ademhalingen per minuut het cortisol-niveau verlaagt. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd.
Het vraagt regelmatig oefenen, drie of vier keer per dag, waar u ook bent, wanneer u maar wilt, bv in de rij bij de supermarkt; volg met de adem de glijdende geel-oranje bal, de golf van de respiroguide.
Drie minuten is de ideale beginperiode, maar gelijdelijk kunt u de oefening langer maken. Blijf het drie keer per dag trouw doen, en houd het dus simpel. Na een week oefenen zult u wellicht het effect al merken.
******************************
Ademhalen in de  frequentie van 4,5,6 of 7 per minuut, drie maal drie minuten per dag is een waardevol stressmanagement instrument, dat zorgt voor een helder hoofd, een wakker lijf en een open hart. Respiroguide zorgt voor veerkracht in stressvolle situaties, het vermindert podium-angst en examenvrees, de concentratie neemt toe en bij hoge bloeddruk treedt verlaging op.
We wilden het instrument eenvoudig houden met een minimaal aantal knoppen, zodat het altijd klaar staat als u als gebruiker even een paar minuten heeft om uw biologische ritmes te synchroniseren met de respiroguide.
Er is diverse software en hardware beschikbaar om hartcoherentie te trainen (www.hartfocus.nl). Geen van hen is echter zo simpel als de respiroguide, die op hetzelfde wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd.
Misschien wel de beste investering, die u ooit zult maken. Als u het gebruikt!
Twee keuzemogelijkheden:
  • Zet het geluid van de oceaangolven aan of uit (de golven lopen synchroon met de resonantie frequentie van 6 ademhalingen per minuut).
  • Kies de lengte van de oefening; onthoud dat het geheim van stress-managen is, dat u het iedere dag een paar keer per dag oefent, dus houd het simpel met de respiroguide wimpel!
******************************
U kunt uitgebreider informatie vinden op de volgende websites:
Wij waarderen uw feedback
 
******************************
Versie Respiroguide Pro versie 1.0
Taal: Nederlands